Ellátási lánc monitorozó rendszer

Egy ellátási lánc szereplőinek azonos a célja a vevő-kiszolgálás terén, együtt viselik az üzleti kockázatokat és osztoznak az eredményekben. Érdekük, hogy kiszámítható és tervezhető gazdálkodást folytassanak, versenyképesek legyenek és ezt szolgáló döntéseket hozzanak. Ennek érdekében integrált magatartást, az információ biztosítását és feldolgozását ki kell terjeszteni minél több szereplőre (felismerve: az adatok rögzítése közös érdek), hiszen a monitorozásból alapvető összefüggések tárhatók fel. A hatékonyság növelése érdekében kooperálni kell: felismerni, begyűjteni, rendszerezni, feldolgozni és hasznosítani a rendelkezésére álló adatokat, ezek alapján stratégiai döntéseket hozni.

A piaci tapasztalatokra és technológiai tudásra épülve született meg a gondolat egy olyan rendszer kifejlesztésére, mely képes az ellátási lánc szereplőinél felhalmozódó adatok összegyűjtésére, konszolidációjára, hasznosítható információk előállítására. A felismert piaci rést a projektcég (SCM 2009 Ellátási lánc Monitorozó Kft.) K+F tevékenységének versenyképes és korszerű eredményeivel fedi le.

Az SCM szoftverfejlesztési projekt célja egy üzleti intelligenciára alapozott, általános, de több szektorban is alkalmazható monitorozó keretrendszer fejlesztése, mely rugalmasan és költséghatékonyan képezi le a különböző szektor specifikus információs igényeket, mérettől függetlenül. A beérkező adatokból adattárház épül, ezeket üzleti intelligencia és adatbányászati módszerekkel elemezve előrejelzések készítésére alkalmas összefüggések tárhatóak fel, operatív és stratégiai döntések támogatására, míg a mesterséges intelligencia eszköztárával eddig ismeretlen jellemzők viselkedése becsülhető.

Bővebb információ az SCM projektről ide kattintva érhető el.

Elsőként öt területen készülnek szektor-specifikus alkalmazások, de az általános modell rendszer további fejlesztés után újabb szegmensekben is alkalmazható.

Bővebben...