Egyetemi oktatás

Cégünk vezetője, Csicsman József a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Szegedi Tudományegyetem oktatója is egyben. Elsősorban adatbányászatot, statisztikát oktat gyakorlati megközelítésből.

Az SZTE Kalmár Intézetében a Statisztika gyakorlati alkalmazásait, a BME Matematika Intézetében pedig a Matematikai statisztikai programcsomagokat, azaz a SAS és az SPSS használatát oktatja.

Magyar, illetve angol nyelvű kurzusai gyakorlati részének teljesítéséhez a hallgatók esszét, esettanulmányt készítenek, eredményeiket egy prezentáció keretében összegzik.

Esettanulmányok készültek már csalás felderítésről, scoringról, ügyfél viselkedés modellezéséről, esszék a magyar lakosság demográfiai változásainak modellezéséről, diplomamunkák a mikroszimulációról.

Bővebb információt a kurzusokról Csicsman József SZTE honlapján és BME honlapján talál.

Cégünk a BME Információ- és Tudásmenedzsment Tanszékével együttműködve 2001-ben megalapította a Mikroszimulációs Kutatócsoportot.

Bővebb információt a mikroszimulációról ide kattintva érhet el.

 

Akkreditált továbbképzési program

Matematika oktatóprogramok használata az általános- és középiskolai tanításban

A továbbképzés célja az, hogy a matematika tanárok elsajátítsák az oktató szoftverek használatát, melyekkel szemléletesebbé, élvezetesebbé válik a matematika oktatása, könnyebbé a feladatsorok összeállítása és a bonyolult, nagy pontosságú számítások elvégzése.

Bővebben...
 

Nyári továbbképzés Angliában

Nyaranként megrendezésre kerül az angliai Oundle festői környezetű iskolájában a 3 napos TSM (Technology for Secondary / College MATHEMATICS) Workshop, melyre a világ számos országából (beleértve Magyarországot is) érkeznek a modern tanítási módszerekkel megismerkedni vágyó matematika tanárok. A továbbképzés keretében a matematika tanárok különböző szintű képzéseken vehetnek részt, több témakörből is választhatnak.

Az immár 10. éve megrendezésre kerülő TSM Workshop időpontja: 2011. július 11-14.

Az angol Certified AUTOGRAPH Trainer minősítéssel már nemcsak az Új Calculus Bt. munkatársai rendelkeznek, ugyanis a 2009-es és a 2010-es nyári TSM Workshopokon hazánk több matematika tanára is bizonyítványt szerzett.

A TSM Workshop honlapjának eléréséhez kattintson ide.