Tagságaink

ivsz

szek

szek

szek

Szavazás

Tetszik az új oldalunk?
 

SAS alkalmazásfejlesztés

 

A mintegy 43 ezer vállalati ügyfelet maga mögött tudó SAS INSTITUTE az üzleti intelligencia és korszerű elemző alkalmazások piacvezető vállalata.

Bővebben...
 

Cégünk nemcsak SAS értékesítő partner, hanem tapasztalt SAS fejlesztő is, a SAS magyarországi megjelenése óta dolgozik vele: megrendelésére a matematika és a számítástechnika támogatásával közgazdasági alkalmazásokat fejlesztünk, statisztikai elemzéseket készítünk, modelleket építünk.

 

Adatelemzés, adatbányászat

Az adatelemzés (data analysis) és az adatbányászat (data mining) tevékenységek támogatására nemcsak a SAS base programnyelv, hanem külön SAS adatbányászati szoftver is használható.

Cégünk számos adatbányászati projektet valósított már meg a SAS Enterprise Miner alkalmazásával, tevékenységünk többek között lefedi a hitelbírálati rendszer kialakítás - credit scoring -, az ügyfél viselkedés - behaviour scorecard - és termékhasználat elemzés - application scorecard -, a Stess Test feladat megoldás, valamint a csalásfelderítés – fraud detection – területeit is.

 

Mikroszimuláció

A szimulációs módszertan lényege, hogy egy jól ismert statisztikai sokaság adatait a számítógép segítségével az idő függvényében továbbírjuk. (Ez azt jelenti, hogy különböző hipotézisek alapján mikro szinten átalakítunk egy statisztikai adatállományt.) Az adatok továbbvezetése – pl. demográfiai statisztikai adatok alapján történő öregítése – lehetővé teszi, hogy jövőbeli eseményeket szimuláljunk, a jövőre vonatkozóan kellően nagy megbízhatóságú becsléseket, elemzéseket készítsünk, ezáltal fontos management döntéseket készítsünk elő.

A mikroszimuláció korlátozódhat egyetlen dolog (pl. jövedelemszóródás, adókulcs, stb.) változásának hatásvizsgálatára, vagy pedig kiterjedhet mindazoknak a több éven át kialakuló változásoknak a lejátszására, amelyek az egyedek valamennyi felmért tulajdonságában végbemennek. Ez azért lehet fontos, mert így olyan becsült adatokhoz jutunk, amelyeket csak újabb adatfelvétel útján tudnánk előállítani.

A mikroszimulációs feladatok végrehajtására kidolgoztunk egy keretrendszert SAS alapokon.

Bővebb információ a mikroszimulációról ide kattintva érhető el.

 

SAS alkalmazások optimalizálása

SAS partnerkapcsolataink terén fontos megemlíteni egy angol céget is. Az elsősorban oktatási tevékenységet végző AMADEUS Software Ltd. SAS hatékonysággal, a meglévő SAS alkalmazások futásának felgyorsításával, optimalizálásával foglalkozik, tanfolyamait és SAS alapú technológiáit terjeszthetjük Magyarországon, fejlett külföldi technológiát eljuttatjuk hazánkba is.