Tagságaink

ivsz

szek

szek

szek

Szavazás

Tetszik az új oldalunk?
 

Java alkalmazásfejlesztés

Cégünk többfajta megoldást kínál ágazat specifikus alkalmazások megoldására Java technológiák használatával, mind az asztali, mind a webes alkalmazások körében. Megvalósításaink léteznek J2SE (Java 2 Standard Edition) és J2EE (Java 2 Enterprise Edition) platformokon is.

Az általunk használt webes technológiák, komponensek:

 • JSP (JavaServer Pages): egy technológia, melynek segítségével a szoftverfejlesztő dinamikusan tud generálni HTML, XML vagy egyéb dokumentumokat HTTP kérésekre reagálva. A JSP tekinthető a szervlet réteg feletti absztrakciós szintnek. A JSP oldalból java szervlet forráskód generálódik. A JSP 2006 májusa óta a J2EE specifikáció része.
 • JSF (JavaServer Faces): egy keretrendszer, amely a Java alapú, konkrétabban JSP alapú webes, grafikus felhasználói felületek fejlesztését könnyíti meg. A hagyományos kérés-válasz elvű webtechnológiáktól eltérően a JSF megközelítése komponens alapú. A JSF fejlesztése a Java Community Process keretében történik.
 • GWT: a Google által megjelenített eszköztár, amely fő újdonsága, hogy Java forráskódot képes JavaScript forráskóddá lefordítani, ugyanakkor a kódoláshoz és a hibakereséshez a Java nyelvet, és IDE-t használ. Nagymértékben támogatja az AJAX technológiában való fejlesztést.
 • Applet: böngészőben futó Java kisalkalmazás, amelyet a kliens automatikusan letölt használat előtt, és a kliens gépén lévő JVM-et használja.
 • Portlet: az IBM által használt technológia J2EE alapú, bizonyos web szervereken külön kis programként futtatható, de a felhasználó számára csak egy interaktív oldalelemként megjelenő kis Java alkalmazásokat nevezünk portleteknek. Fordításnál a létrehozott portletekből szervletek generálódnak, így képesek futni bármely Java web konténerben.

 

Az általunk használt adatelérés, manipulálási és elemzési technológiák, komponensek:

 • JDBC (Java Database Connectivity): egy API a Java programozási nyelvben, melynek célja az adatbázis műveletek támogatása. A nyelvbe épített JDBC csak lehetőséget ad az adatbázisok eléréséhez, minden adatbázis szállítónak meg kell írnia a saját JDBC meghajtóját, amely implementálja az adatbázisok lekérdezéséhez és módosításához szükséges osztályokat és metódusokat. Így alkalmazásaink kompatibilisek bármely olyan SQL adatbázissal, amely támogatja a JDBC technológiát (pl.: Oracle, MSSQL, DB2, MySQL, PostgreSQL, stb.).
 • HIBERNATE: ingyenes Java alapú keretrendszer, amely fő tulajdonsága az, hogy képes Java osztályok alapján SQL táblákat generálni, és biztosítja ezek elérését, módosítását, lekérdezését, mindezt nem a relációs adatbázisok, hanem az objektumok szintjén. Gyors fejlesztési időt biztosít.
 • DB4O: egy ingyenes objektum orientált adatbázis kezelő rendszer, amellyel objektumokat lehet menteni, tárolni, majd visszaolvasni. Rendkívül gyors fejlesztési időt biztosít.
 • SAS Appdev Studio: egy olyan alkalmazás fejlesztő termék, amely támogatja a Java-alkalmazások létrehozását, kihasználhatóvá téve a SAS adatelemző képességét, továbbá széleskörű lehetőségeket kínál a gyors és költséghatékony fejlesztéshez, mind hálózati, mind helyi gépen való futtatást biztosítva.

 

Az általunk használt felhasználói felület létrehozó komponensek és keretrendszerek:

 • AWT, Swing: Java által támogatott ablakkezelésre és grafikus felhasználói felületek létrehozására szolgáló komponensgyűjtemény. Része a szabvány Java API-nak.
 • SWT (Standard Widget Toolkit): ablakkezelésre és grafikus felhasználói felületek létrehozására szolgáló komponensgyűjtemény. Nem része a szabvány API-nak, de előnyös tulajdonságai miatt jelentős konkurense a AWT-Swing párosnak.
 • Windows Builder Pro: Goodle által kiadott felhasználói felület létrehozó keretrendszer, hasonló működésű, mint a .Net-es Form Builder.
 • WebSphere Portlet Factory: ugyan nem ez az elsődleges feladata ennek az IBM által létrehozott keretrendszernek, de gyors és hatékony fejlesztést biztosít webes felületek létrehozására.