Tagságaink

ivsz

szek

szek

szek

Szavazás

Tetszik az új oldalunk?
 

Az Új Calculus Számítógép-alkalmazási Betéti Társaság története

Töltse le a bemutatót innen.

 

Az Új Calculus Számítógép-alkalmazási Betéti Társaság jogelődjét a KSH Számítóközpont közgazdászai és matematikusai alapították 1982 őszén.

A társaság fő tevékenységi köre - mely az alapítás óta sem változott lényegesen - elsősorban az ügyviteli rendszerek fejlesztése, és szoftverrendszerek terjesztése illetve külföldi szoftverek hazai adaptálása és terjesztése, az azokkal kapcsolatos szolgáltatások, a közgazdasági alkalmazások matematikai és számítástechnikai támogatása, illetve végfelhasználói rendszerek fejlesztése.

 

Vállalatunk profilja

» A könyvelési rendszerektől az integrált vállalatirányítási rendszerekig

Ügyviteli rendszereinket a személyi számítógépek kategóriájában fejlesztettük ki. Az analitikus és szintetikus könyvelési és költséggazdálkodási rendszer felhasználói közül kiemelkedik a Pápai Húskombinát, a Pénzintézeti Központ és a VERTESZ.

Az IBM PC megjelenésekor meglévő alkalmazásainkat kiegészítettük a pénzügyi nyilvántartórendszerrel, a vevők felé történő számlázással és a szállítói számlák kezelésével, melynek része a teljes ÁFA analitika. Rendszereink, melyeket különösen a kis és közepes cégek használtak, a bérszámfejtésen kívül az összes ügyviteli feladat gépesítését megoldják.

A külföldi tulajdonú vállalatok megjelenésekor közreműködtünk a német STEB és az angol JBA rendszerek honosításában. Szakértőként részt vettünk a magyar változatok elkészítésében, a helyi sajátosságok felügyeletében, a magyar nyelvű dokumentációk elkészítésében és a végfelhasználók oktatásában.

A hordozható számítógépek kategóriájában honosítottuk a PSION cég MONEY nevű rendszerét, mely a kettős könyvelési elveket követve alkalmas az utazó üzletemberek számára gazdasági ügyeik követésére.

A Windows alapú fejlesztés első termékeiként MS Access-ben elkészítettünk, egy a kisebb felhasználók részére komplex számlázási és naplófőkönyvi rendszert, mely magába foglalja az ÁFA analitikát is, illetve egy a biztosítási üzletkötők számára készült, partnereik nyilvántartására használható alkalmazást.

Windows-os alkalmazás a MOL Rt. számára készített Szabvány Információs Rendszer is, mely a cég profiljába tartozó hazai, nemzeti és nemzetközi szabványok, szabvány tárak, címjegyzékek, szabványügyi szervezetek adatait foglalja egységes rendszerbe.

1998 januárjától kezdtük el Windows-os platformon, az ügyviteli rendszerek körében az Integrált Vállalatirányítási Rendszer fejlesztését. A rendszer moduláris felépítésű, így az egyes részek önállóan is használhatók. A rendszer elemei az ügyiratkezelés, a szerződés nyilvántartás, a készletnyilvántartás, a számlázás és a főkönyvi könyvelés, melyek együtt felölelik a teljes vállalati ügyvitelt.

» A tanácsadástól a SAS alapú közgazdasági alkalmazásokig

A napi fejlesztés mellett tanácsadási tevékenységünk keretében több tanulmány elkészítésében vettünk részt, amelyek Helyzetfelmérést és elemzést, Megvalósíthatósági Tanulmány elkészítését jelentették. Ezek közül kiemelkednek a Szerencsejáték Rt. és az Állami Számvevőszék részére készített anyagok.

Közgazdasági alkalmazásaink elsősorban a nagyméretű adatállományok elemzésének témakörében készültek, kezdve az egyszerű táblázási feladatoktól egészen a többváltozós matematikai-statisztikai elemzésekig.

Elsősorban az amerikai SAS rendszerrel dolgozunk, amely minden számítógép kategóriában azonos felületet mutat a felhasználó számára. Ebben a témakörben a legnagyobb munkánk a Társasági Adóbevallások központi feldolgozásának korszerűsítése SAS eszközökkel, melyet az Adóigazgatás Korszerűsítési Projekt keretében végzünk az APEH számára. A feladat rendszerszervezést, adat- és alkalmazásmigrációt, becslési algoritmusok meghatározását és az eredményeket megjelenítő végfelhasználói alkalmazás kifejlesztését, valamint adatbázisrendszer kiépítését jelentette. Az eredmények alapján megbízást kaptunk a kidolgozott technológiák általánosítására, melyek segítségével 1998-ban a Személyi jövedelemadó bevallások központi feldolgozását végeztük, míg 1999-ben a 2000-s probléma feloldására valamennyi adónem esetében migráltuk a régi feldolgozó rendszereket.

» Adatvédelmet és jogosultságkezelést támogató megoldások

Tevékenységünk során gyakran merül fel a számítógép használat jogosultságának és az adatok védelmének biztosítása. Ezt a feladatot az angliai PC Security Ltd.-vel kötött szerződés alapján a STOPLOCK termékek magyarországi terjesztőjeként támogatjuk PC-s környezetben.