Tagságaink

ivsz

szek

szek

szek

Szavazás

Tetszik az új oldalunk?
 

Mitől különleges a TSM?

Nézze meg a tavalyi rendezvényről készült összeállítást

tsm2013

Cégünk minden évben, igyekszik a TSM hazai szervezésében élen járni, felhívni a tanárok figyelmét egy egyedülálló gyakorlat orientált képzésre. Általában minden évben sikerül egy-két kis busznyi hazai delegációval részt venni a Workshopon. Idén is reméljük , hogy sokan leszünk hazánkból.

A képzésekhez szükséges nyelvtudás: matematika, a képzések angol nyelven folynak, ugyanakkor a gyakorlat orientált szemléletnek, köszönhetően már nem egyszer bebizonyosodott, hogy elég az angol nyelv minimális ismerete is.

Minden képzés tartalmaz egy alap informatikai részt, így nem kell gyakorlott számítógép használónak lenni a tanfolyam sikeres elvégzéséhez. A trainer tanfolyamok sikeres elvégzését továbbá, minden esetben egy tanúsítvány is rögzíti.

Hivatalos információk

Jelentkezés Módja

Jelentkezni a jelentkezési lapok kitöltésével lehet, mely történhet online módon illetve lehetőség van a jelentkezési lap elküldésére faxon. A megfelelő tanfolyamok kiválasztásához, nyújt segítséget oldalunk Tanfolyamok része (alább).

Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel, rendezvénnyel, jelentkezéssel kapcsolatban esetleg betársulna kisbuszunkba, kérem lépjen kapcsolatba velünk elérhetőségeinken.

 

Figyelem: Előzetes jelentkezési kedvezmény (£ 40) csak június 1. vehető igénybe!

 

Tanfolyamok

A jelentkezők, választhatnak egy-egy [A] csoportba (Office program csomag használata matematika tanároknak) illetve [B] csoportba (Matematikai oktató szoftverek használata) tartozó tanfolyamot. Az online jelentkezési lap kitöltésekor fontossági sorrendben kell meg adni 2 db A, illetve 2 db B csoportba tartozó tanfolyamot , ezzel is megkönnyítve a szervezők munkáját.

[A] Csoport

Office programok használata matematika tanároknak
(3 x 2 óra)

[B] Csoport

Matematika oktató szoftverek használata
(3 x 2 óra)

A1 Tools for the Busy Teacher

Office 2007 2010 és 2013 használata: szimbólumok, egyenletszerkesztő, diagramok, hivatkozások, Autograph fájlok beillesztése

Előadók:
Douglas Butler és Craig Barton

TSM-resources

B1 Autograph 3.3 for ages 11-16 (beginners/intermediate)


Dinamikus objektum szelekciók, és Autograph eszközök használata, amelyek a hatékony tanítás és tanulás elősegítésére lettek fejlesztve, beleértve a lassú kirajzolás, dinamikus konstans vezérlő és a rajzoló eszközök. 

A legfontosabb gombok az Autograph menüben - A lehető legjobb felhasználása az interaktív tábláknak és grafikus tableteknek- A Scribble toll.


Előadók:
Ruth Tanner és Douglas Butler

Autograph on web

A2 Excel (for teaching Statistics)

Avagy hogyan tudunk még többet kihozni az Excelből, grafikonok, oszlop diagramok, legördülő listák.
Egyszerű szimulációk, valamint alapvető statisztika az Excelben.

Előadók:
Sidney Tyrell és Ruth Tanner

TSM: Useful Files

B2 AUTOGRAPH 3.3: FOR AS/IB

Kezdésként a legfontosabb gombok az Autograph menüben -  A lehető legjobb felhasználása az interaktív tábláknak és grafikus tableteknek- A Scribble toll.

1D: eloszlások, hipotézis vizsgálatok, hisztogramok

2D: Gráfok, függvények, trigonometria, calculus, koordináta geometria.
3D: vonalak, testek, vektorok, felületek

Előadók:
Alan Catley és David Benjamin

Autograph on web

A3 EXCEL FOR ADVANCED USERS

Excel használata haladóknak, hogyan lehet a program segítségével interaktív anyagokat létrehozni, publikálni.
Logikai kifejezések definiálása, gombok, értéktartományok validálása, bevezetés a makrók világába.

Előadók:
Mike Hadden és Martin Withington

b3 Autograph 3.3 for a2, fm and ib higher (Teaching top-end matematics)

Ez a népszerű és a magasan elismert kurzus az Autograph használati lehetőségeire összpontosít a magas szintű, de még nem egyetemi matematika oktatásában.

A tananyag és a prezentációk különböznek úgy, hogy mind a kezdő és a tapasztalt Autograph felhasználók is rengeteg információt ismerhessenek meg, ami megfelelő támogatást nyújt activityk tervezéséhez és érthetőbb, felfoghatóbb bemutatók készítéséhez.

Numerikus módszerek és technikák, 3D-s munka, poláris koordináták és differenciálegyenletek vizsgálata. Ezt folytatva, hasznos tippeket és technikák az Autograph használatához, mint a szerzői vagy prezentációs eszköz.

Ehhez a kurzushoz jár egy teljes munkafüzet, mely tartalmazza a minta fájlokat és a további video bemutatókat.

Előadók:
Mike Wakeford és Mike Hadden

Autograph on web

A4 Laptops AND MOBILES

Putting them to work for matematics!

Ehhez a kurzushoz a küldötteknek kell biztosítani a laptopot (lehetőleg iPad)
WiFi kapcsolat elérhető lesz.

1. Beszámoló a gyorsan fejlődő hardveres és szoftveres matematika oktatásról; Veiner Motion detektor használata élő adatok gyűjtéséhez és elemzéséhez; Autograph használata a kalkulus vizualizálására, vektorokat és transzformációs függvények; Autograph activityk készítése; Geogebre használata online és iPad-os előadások készítéséhez.

2. Basic Excel felhasználása szimulációkhoz; Webes források, melyek használhatóak laptopokon és tableteken (azaz nem flash vagy java), pl Wolfram Alpha; Googledocs használata a közönség részvételével, a közös munka elősegítéséhez; a Flipped osztályteremben. Hogyan kell elkészíteni a videókat, és megtervezni a tanórákat.

3. Tablet csatlakoztatása Doceri, Splashtop, TeamViewer vagy LogMeIn használatához; A legjobb tablet applikációk, MathStudio, Nearpod, Desmos, Geogebra, TI Nspire. Közösségi háló az oktatáshoz: Edmodo.


Előadók:
David McGee és Mike Wakeford

b4 tI nspire and computer algebra systems (cas)

TI Nspire CAS változatának ismertetése, PC-n és  kéziszámítógépen (Handheld, PDA). A TI minden delegáltnak biztosít 3 napra egy Handheldet, hogy minden egyes küldött egyedileg ismerkedhessen az eszközök használatával.

A résztvevők megtanulják, hogyan hozhatják ki a legtöbbet az izgalmas, nagy teljesítményű és sokoldalú szoftverből, amely magában foglalja a számítási, grafikus, geometria, statisztikai és táblázatos alkalmazásokat, amelyek mindegyike képes kommunikálni egymással.

Azt is megtanulják, hogyan kell létrehozni és menteni a fájlokat, és átadni az egyes eszközök között. Leírásra kerülnek a CAS képességei a TI Nspire-ben, hogy a diákoknak még intuitívabb érzést kölcsönözzön a sokféle algebrai téma oktatása minden szinten a középfokú oktatásban.

A résztvevők azt is megtanulják, hogyan kell felkészülni az interaktív munkalapok használatára az Nspire PublishView funkciójával, amelyet használhatnak diákok, akik nem rendelkeznek saját telepített Nspire-el.


Előadók:

Martin Withington és David McGee

A5 AUTOGRAPH 3.3 IN THE CLASSROOM

Autograph órai anyagok, osztálytermi környezetben. Különböző tantermi eszközök használata (Interaktív tábla, TabletPC, Digitális Rajztáblák)
Példa tananyagok 11-18 éves korig.

Előadók:
Alan Catley és Benjamin
Autograph on web
[ismertetők, adatok és képek]

B5 AUTOGRAPH 3.3 IN THE CLASSROOM

A résztvevők hasznos ötleteket kaphatnak az Autograph használatával kapcsolatban a hatékony oktatáshoz, legyen szó interaktív eszközök használatáról, a tanulók bevonásáról, a "felfedező oktatásról".
A legfontosobb témakörök: Transzformáció, Vektorok, Valószínűség számítás, adatok kezelése és az algebra. A tanfolyam 11-16 éves korú gyerekek oktatás technikájára koncentrál.

Előadók:
Craig Barton és Richard Wade